Forhøjet erstatning for blærekræft

Farlige partikler: Arbejdsskadestyrelsen har forhøjet erstatningen markant til Erik Jacobsen. Han fik blærekræft efter at have arbejdet i farlig forurening i Københavns Lufthavn.

73-årige Erik Jacobsen fik blærekræft efter at have arbejdet i udstødning fra fly og køretøjer i Københavns Lufthavn. (Foto: Harry Nielsen)73-årige Erik Jacobsen fik blærekræft efter at have arbejdet i udstødning fra fly og køretøjer i Københavns Lufthavn. (Foto: Harry Nielsen)

Erik Jacobsen fik blærekræft efter at have arbejdet i lufthavnen i 32 år. Blærekræften kom fra farlige partikler fra fly og biler i Københavns Lufthavn.

Arbejdsskadestyrelsen gav ham foreløbig 47.000 kroner i erstatning. Det svarer til en varig mén på 10 procent. Nu er der så truffet en endelig afgørelse i sagen. Og her er mén-procenten sat op til hele 25 procent. Det svarer til en erstatning på 118.575 kroner.

Anerkendelse vigtig

Erik Jacobsen glæder sig over afgørelsen.

- Jeg er meget tilfreds. Det er trods alt en del penge for en pensionist. Nu ser jeg frem til at de går ind på kontoen, siger han.

Men det drejer sig mindst lige så meget om anerkendelsen.

- Jeg har fandme haft det dårligt og gået op og ned ad gulvet med vanvittige smerter. Så det er godt, at det bliver taget alvorligt, siger Erik Jacobsen.

I dag er Erik Jacobsen 73 år og bor sammen med sin kone på Amager. Efter blæren blev opereret ud, er han blevet helt kureret for sin sygdom.

6.000 i daglig kontakt

Flyene i lufthavnen udleder mere end fire gange så mange partikler som på H.C. Andersens Boulevard midt i København.

De ultrafine partikler fra flymotorer er yderst skadelige. De kan blandt andet give blodpropper, hjertekarsygdomme, astma, bronkitis og lungekræft.

Op mod 6.000 mennesker er dagligt i kontakt med den farlige luft fra flyenes motorer.

Læs mere om 3F's projekt for at mindske den farlige forurening i lufthavnen her.