Smid en VM-vinder på grillen
Kok Allan V. Jensen vandt VM i dessert på grill på Jamaica og var med til at gøre det danske hold til den syvende bedste grill-nation i Verden. Lær at lave hans VM-vinder og få opkriften på Fagbladet.tv
Allan V. Jensen vandt guld på Jamaica med desserten grillet banan med kokossirup med Havana rom og Mango-/papaysalat. (Foto: Per Johansen) For kok Allan V. Jensen, 34 år, er grill ikke noget med fritid og godt vejr med vennerne. Han er vicepræsident i World BBQ Association Danmark og deltog i 2003 i VM i Grill på Jamaica som én af fem danskere. Holdet blev nummer syv i verden, og Allan V. Jensen, som stod for desserten, fik guldet hjem i den kategori.
Siden har han grillet landet rundt og holdt kurser ved siden af sit faste arbejde på blandt andet Hotel Nilles Kro i Sabro og Odder Parkhotel.
Nu er han ved at åbne en
gourmetrestaurant i Frederikshavn med sin tvillingebror Flemming V. Jensen, som også er kok.
1. Vælg de rigtige kul
Heat Beat-briketter fra Australien er lidt dyrere, men der skal ikke bruges så mange, og de holder varmen længe. Skal man grille større stykker kød eller flere retter, er det det værd.
Trækul giver hurtig varme, men holder ikke så længe. Fine til pølser og andre hurtige ting.
En gasgrill er fin og giver god smag, men giver ikke samme hygge som glødende briketter.
2. Vælg rigtigt i køledisken
- Hvis man bare skal have stillet sulten, er en grillbakke med fire slags kød okay. Vil man have en oplevelse, så køb i stedet fire gode bøffer af svinekød eller andet kød, siger Allan V. Jensen.
Køb kød med fedtmarmorering. Køber du svinekød, så vælg nakkekoteletterne, der er mere smag i, og de er ofte mere møre.
3. Stop genbrug af salaten
De fleste kender fidusen. Første aften man griller, laver man en ordentlig portion salat, og næste aften fylder man så lidt op oven i det gamle.
- Og så er der jo ingen, som gider spise det. Lav en mindre portion salat med ordentlig smag og farve, og så en ny til aftenen efter, siger Allan V. Jensen.
4. Marinade giver mørt kød med smag
Mener du at marinade er noget, du står og pensler på kødet, mens du griller, er du meget uenig med Allan V. Jensen.
Han lægger sit kød i marinade mindst et døgn før, og gerne to-tre dage i forvejen. Inden han griller skraber han marinaden omhyggeligt af, for smagen er trængt ind i kødet.
Fisk marineres en dag før servering. Marinerer du kylling, så løft skindet og put marinaden derind, det giver mere smag til kødet.