Gentofte anmelder lønfusk til SKAT

Østarbejdere: En af Danmarks rigeste kommuner vil nu udveksle informationer med SKAT om lønfusk og falske lønsedler.

Det er vigtigt, at dem, som byder på disse opgaver, er sikret fair og lige konkurrencevilkår. Vi forudsætter, at medarbejderne er sikret overenskomstmæssige vilkår og naturligvis også, at der hersker lovlige forhold på vore byggepladser, siger den konservative borgmester Hans Toft i Gentofte. (Arkivfoto)Det er vigtigt, at dem, som byder på disse opgaver, er sikret fair og lige konkurrencevilkår. Vi forudsætter, at medarbejderne er sikret overenskomstmæssige vilkår og naturligvis også, at der hersker lovlige forhold på vore byggepladser, siger den konservative borgmester Hans Toft i Gentofte. (Arkivfoto)

Gentofte Kommune nord for København optrapper nu indsatsen mod social dumping og unfair konkurrence på kommunale byggeopgaver. En enig kommunalbestyrelse minus Venstre vedtog i sidste uge, som del af talen om kommunens økonomi for næste år, en skærpet tilføjelse til kommunens regler om arbejdsklausuler.

Den viden, kommunen opnår ved kontrol af løn- og arbejdsforhold, vil kommunen nu sende videre til relevante myndigheder som eksempelvis SKAT.

I Gentoftes klausuler forpligter entreprenører sig til at overholde gældende løn- og arbejdsvilkår efter danske overenskomster.

 

Lovlige byggepladser

- Vi udbyder i disse år rigtig mange anlægsopgaver. Det er vigtigt, at dem, som byder på disse opgaver, er sikret fair og lige konkurrencevilkår. Vi forudsætter, at medarbejderne er sikret overenskomstmæssige vilkår og naturligvis også, at der hersker lovlige forhold på vore byggepladser, siger den konservative borgmester Hans Toft i Gentofte.

Han finder det naturligt, at kommunen udveksler informationer med andre myndigheder.

- For at sikre de lige vilkår er det naturligt også at samarbejde med andre myndigheder, fastslår Hans Toft.

 

Stramning

Med byrådets beslutning iværksætter kommunen dermed en mere effektiv kontrol med, at dens krav til hovedentreprenører ikke bliver omgået med eksempelvis falske lønsedler.

- Den viden om uregelmæssigheder, vi opnår ved kontrol af aftalerne om byggeopgaver, vil vi sende videre til andre relevante myndigheder, siger forslagsstilleren, viceborgmester Søren Heisel fra Socialdemokraterne.

Han henviser til eksempler fra byggebranchen, hvor der bliver fabrikeret lønsedler til officielt brug for at sløre underbetaling.