Kærlighed til kaffe
Fagbladet.tv: Erik Christiansen fra Cafébiografen i Odense stamper og steamer og serverer smagfuldt og silkeblødt skum på kaffen. Se baristaens tips i videoen.
Kan man blive forelsket i en kop cappuccino? Det hjælper, når mælkehjertet ligger dér i overfladen og skvulper let. Det hjælper også, at kaffen serveres på Café Biografen i Odense.
Her stamper Erik Christiansen fintmalet kaffe, fylder kopperne med dampende espresso og steamer mælken fløjlsblød ved den professionelle espressomaskine.
Privat har den 52-årige bar- og driftschef to mindre cappuccinomaskiner - og én i sommerhuset. Og de samler bestemt ikke støv. For efter Erik Christiansen i 2005 var på kursus i kaffekunst, er baristaen gået ham i blodet, og der er kommet nye standarder for kaffebrygning både derhjemme og i den 27 år gamle café.
Bæredygtige kaffebønner fra Zambia
De "traditionelle" kaffebønner er erstattet med bæredygtige fra Zambia. De ristes lokalt i Odense og mangler blot lige det formelle i at få det økologiske stempel.
Mælkekanden er skiftet ud med én med tud, så der nu bliver kreeret hjerter og blade på toppen til de kaffeglade stamgæster og andre kunder.
- Man skal have det rette værktøj, og man kan også lære teknikken - men ellers kræver det træning, træning og atter træning, siger Erik Christensen om den såkaldte "Latte Art".
4 hotte tip til kaffen
1. Køb så vidt muligt hele bønner, og mal dem selv. Hele bønner holder bedre, og kaffemøller kan efterhånden købes til en rimelig pris.
2. Køb kaffe, der er 100 procent arabica-bønner frem for blandingskaffe med robusta-bønner.
3. Behold bønnerne i den oprindelige emballage. Put en elastik om, når den er åbnet. Put eventuelt posen ned i en lufttæt beholder bagefter.
4. Skal du en uge væk på ferie og lige har åbnet kaffeposen, så læg den på køl i køleskabet, til du kommer hjem.
YouTube link
YouTube link