Kantiner er for fede
Selvom der er sunde frokostmuligheder i kantinerne på arbejdspladserne, så er det sunde valg alligevel ikke helt nemt. Meget af kantinemaden indeholder nemlig alt for meget fedt og salt og for lidt frugt og grønt, viser en undersøgelse fra Fødevareinstituttet DTU og Fødevareregion Nord.
Undersøgelsen af 180 medarbejderes frokoster i 15 arbejdspladsers kantiner er analyseret sammen med 289 dele af kantinernes udbud. Prøverne, som er indsamlet i 2004, er blevet undersøgt for blandt andet fedtindhold, protein, kulhydrat, salt, frugt og grønt.
Konklusionen på undersøgelsen er, at kantinerne har et varieret udbud, og at det er ofte kan lade sig gøre at spise en sund frokost - blandt andet er der gode muligheder for salatspiserne. Men det kikser, når medarbejderne i stedet vil have smørrebrød eller varm mad.
Undersøgelsen fra Fødevareinstituttet DTU og Fødevareregion Nord udgør anden del i et projekt om kantinemåltider, som de to parter er sammen om. Der er mere om undersøgelsen på: http://www.food.dtu.dk/Default.aspx?ID=10297