3FA: Støjberg-forslag er en tynd kop the
46 forslag fra beskæftigelsesministeren skal fjerne bureaukrati i beskæftigelsesindsatsen. - Desværre er forslagene en tynd kop the, mener 3F's a-kasse.
- Der er nogle gode forslag imellem. Men i forhold til behovet er det ikke nok, mener Morten Kaspersen fra 3FA (Arkiv) - Jeg havde håbet, at ambitionsniveauet var højere. Det er en tynd kop the, ministeriet har præsenteret.
Det siger forretningsfører i 3F's a-kasse, Morten Kaspersen.
I foråret startede Beskæftigelsesministeriet en kampagne under titlen ”Væk med bøvlet Inger”. Ministeriet opfordrede alle til at komme med gode idéer til at fjerne noget af bøvlet og bureaukratiet i beskæftigelsesindsatsen.
I alt kom der 1.700 henvendelser fra borgere, jobcentre, a-kasser, ledige og virksomheder. Forslagene handlede om alt fra samtaler til aktivering og kontrol.
Nu har beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) fremlagt 46 forslag, der skal fjerne bureaukrati. Blandt andet skal a-kasserne ikke længere holde samtaler med syge medlemmer. Der er også en forenkling af sanktioner, når en ledig ikke møder op til samtaler.
Ikke imponerende
Men forretningsfører for 3F's a-kasse Morten Kaspersen er ikke imponeret.
- Der er nogle gode forslag imellem. Men i forhold til det kæmpe behov der er for at luge grundigt ud i det enorme kontrol- og registreringscirkus, som vi døjer med, er ministerens ambitionsniveau alt for lavt, siger Morten Kaspersen.
Han havde blandt andet håbet på forenklinger i efterlønsordningen og afgørende ændringer i reglerne om rådighed.
- Ministeren havde selv bebudet, at ledige på vej i job eller på barsel ikke længere skulle indkaldes til samtaler, sende jobansøgninger eller deltage i aktivering. Nu foreslår hun så, at indsatsen over for dem skal være ”mindre intensiv” - de skal for eksempel kun søge vikar- og afløserjob. De skal ikke møde personligt op, men der skal tilsyneladende stadig være samtaler og kontakt via telefon, mail eller brev. Jeg synes, det samlet set er en tynd kop the, udtaler Morten Kaspersen.
De fleste af ministerens 46 forslag skal nu forhandles med de politiske partier i Folketinget.