Færre lønmodtagere kommer i klemme
Færre lønmodtagere må hente penge i Lønmodtagernes Garantifond som følge af konkurser hos arbejdsgiverne. Arbejdsgiverne mener dog selv, at krisen langt fra er slut.
Færre lønmodtagere kommer i klemme og kan ikke få udbetalt løn, når arbejdsgiveren går konkurs. Det viser tal fra Lønmodtagernes Garantifond. (Foto: Colourbox) Det går den rigtige vej. Antallet af lønmodtagere, der kommer i klemme og ikke kan få udbetalt løn, når arbejdsgiveren går konkurs, er faldet.
Lønmodtagernes Garantifond (LG) udbetaler penge til dem, der har løn til gode hos en konkursramt arbejdsgiver. Fondens egen statistik viser, at de havde godt 450 færre sager i februar måned i forhold til januar.
Antallet af lønmodtagere i nød efter arbejdsgivernes konkurser har faktisk været faldende siden juni måned sidste år. Det fortæller kundechef i LG Mogens Højland.
Stadig færre lønmodtagere i knibe
I LG ser man generelt optimistisk på den fremtidige udvikling.
- Det går stille og roligt den rigtige vej, siger Mogens Højland.
- Sidste år landede vi på omkring 23.000 anmeldelser fra lønmodtagere. Jeg forventer at vi i år lander på cirka 20.000, forklarer han.
Skepsis hos arbejdsgiverne
Hos Dansk Byggeri er der ikke den samme optimisme at spore. Seniorøkonom Finn Bo Frandsen forklarer, at antallet af konkurser i byggeriet har været faldende siden efteråret 2010. Niveauet ligger dog stadig langt over årene omkring årtusindeskiftet, hvor det gik godt. Her var der omkring 2-300 konkurser om året, mens Finn Bo Frandsen forventer, at der vil være cirka 800 i år.
- Hvis vi siger, at perioden efter finanskrisen er udtryk for 15 graders frost, så kan det godt være, at det kun er 10 graders frost nu, men det fryser altså stadig, forklarer han.
Han hæfter sig dog ved, at der efterhånden er kommet en stigende aktivitet på anlægsområdet.
- Markedet er ved at vende, men det går langsomt, siger han.