Jobnet søger chefer som lektiehjælp
Jobsøgende spilder let tiden på Jobnet.dk. Hjemmesiden er fuld af dubletter, tomme links og det samme job, der er slået op utallige steder.
Arbejdsmarkedsstyrelsen fjerner nu de døde links. (Arkiv) Var det noget med et lederjob som lektiehjælp tre-seks timer om ugen? Eller hvad med et job som hundepasser? Et job som projektleder skulle til gengæld være let at finde. Det var nemlig - indtil for få dage siden - slået op under 11 forskellige brancher, lige fra "sundhed, omsorg og personlig pleje" til "tekstil og beklædning".
- Det minder mest af alt om statsautoriseret spam. Jobsøgende kan let komme til at spilde alt for megen tid med at lede efter relevante job på jobnet.dk.
Sådan siger redaktør for research- og analysefirmaet Kaas & Mulvad, Tommy Kaas.
Jobnet.dk er statens job- og cv-database, som alle ledige skal bruge mindst en gang om ugen. Hjemmesiden indeholder ifølge dens egne oplysninger dagligt 6 - 7.000 ledige stillinger.
Spild af tid
Der er dog rod i mange af jobnet.dks annoncer. Især er der problemer i mange af de svenske opslag, der tilbyder job i Øresundsregionen: Mange helt enslydende jobannoncer har forskellig annonce-ID. Nogle jobopslag er helt tomme - link'ene virker ikke, når man klikker på dem. Andre job er slået op i vidt forskellige kategorier.
I 3F Bygge-, jord- og miljøarbejdernes fagforening i København, kender sagsbehandler i a-kassen Thomas Bentsen alt til problemerne:
- Reelt er det småt med ordentlige job i jobnet. Det kunne være lige meget, om det var et privat firma, for så kunne vores ledige medlemmer bare lade være med at bruge det.
AMS stopper svenske annoncer
I Arbejdsmarkedsstyrelsen, der står bag jobnet.dk, forklarer man, at det er svært helt at undgå dubletter, men at der arbejdes løbende på at undgå det. Derudover erkender styrelsen, at der er problemer med de svenske annoncer.
- De døde links er alle til svenske jobannoncer, som nu er fjernet fra deres svenske hjemmeside. Blandt andet som følge af problemerne udfaser vi visning af svenske jobannoncer, hvorved problemet løses, lyder det i et svar fra Arbejdsmarkedsstyrelsen.