Loyaliteten er høj hos 3F'erne

3F'erne skifter mindre job end landsgennemsnittet. Det viser en undersøgelse blandt 3F's medlemmer. Det faktum overrasker arbejdsmarkedsforsker.

I Fagbladets web-undersøgelse svarer lidt mere end seks ud af ti 3F'ere, at udfordringer er vigtige for at få dem til at blive på deres arbejdsplads. Kun halvdelen lægger vægt på en tung lønningspose.I Fagbladets web-undersøgelse svarer lidt mere end seks ud af ti 3F'ere, at udfordringer er vigtige for at få dem til at blive på deres arbejdsplads. Kun halvdelen lægger vægt på en tung lønningspose.

Hurtigt skift mellem forskellige job er ikke noget for 3Ferne.

En rundspørge til Fagbladets Webpanel viser, at små 15 procent af 3F'erne har skiftet job inden for et år. Tal fra Danmarks Statistik viser, at for det danske arbejdsmarked som helhed er det 20 procent, der sidder i nyt job i løbet af et år.

- Når vores medlemmer finder en hylde, så vælger de den og forbliver meget loyale. I andre brancher specielt blandt de højtuddannede har de andre muligheder og en anden tradition end os, siger næstformand i 3F Jane Korzcak.

Større overraskelse over undersøgelsens resultat finder man hos arbejdsmarkedsforsker fra Københavns universitet Søren Kaj Andersen.

- Det er netop på 3F-området, at jeg ville forvente hyppigt jobskifte. Det tyder på, at 3F'erne er mere stabile, end mange regner med, siger han.

Stabilitet gør ændringer lettere

Den loyalitet, 3F'erne viser, er vigtig for personalechef i Danfoss, Peter Norman.

- Stabiliteten gør det lettere at komme gennem ændringer i produktionen. Og når vi har medarbejdere, der har været her i mange år, bevarer vi ånden på virksomheden. Det sociale og virksomhedskulturen bliver overleveret fra de gamle til de nye medarbejdere, fortæller han.

Gør arbejdet spændende

Overvejer 3F'erne alligevel at skifte job, er det, fordi de vil have større udfordringer.

I Fagbladets web-undersøgelse svarer lidt mere end seks ud af ti 3F'ere nemlig, at udfordringer er vigtige for at få dem til at blive på deres arbejdsplads. Til sammenligning er det kun halvdelen, der lægger vægt på en tung lønningspose.

Derfor forsøger flere virksomheder, som Nyhedsbrevet 3F har talt med, at skabe spændende rammer for deres medarbejdere.

På Danfoss bliver alle stillinger slået op internt, så medarbejderne kan rotere rundt, og hos Alfa-Elektronik i Næstved har medarbejderne blandt andet flekstid og betalte pauser.

- Noget må vi gøre rigtigt, for vores medarbejdere har en høj anciennitet. Vi startede for 17 år siden med ti medarbejdere, og de otte er her endnu, siger direktør i Alfa-Elektonik, John Michelsen.