Stor kommunal ulighed i jobchancer

Kontanthjælpsmodtagere, der er klar til arbejdsmarkedet, har ulige jobmuligheder alt efter, hvilken kommune, de bor i.

Der er stor forskel på, hvor godt kommunerne lykkes med at få kontanthjælpsmodtagere i job.Der er stor forskel på, hvor godt kommunerne lykkes med at få kontanthjælpsmodtagere i job.

Kampen for at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter kontanthjælp kan være svær, men chancerne afhænger blandt andet af, hvilken kommune man bor i.

Det viser en sammenligning, som Dansk Erhverv har lavet på baggrund af de tilgængelige officielle tal. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På landsplan kommer 31 procent i gennemsnit i job efter tre måneders aktivering.

Sammenligningen er vel at mærke blandt de kontanthjælpsmodtagere, der ligger i den lette ende af skalaen og burde være mest parate til at komme i arbejde. Alligevel er der stor forskel på, hvor stor en andel, kommunerne evner at få i job.

I Dansk Erhverv erkender arbejdsmarkedschef Ole Steen Olsen, at det er svært at lave en direkte sammenligning, da kommunerne har vidt forskelligt udgangspunkt i forhold til befolkningens sammensætning og antallet af virksomheder. Men selv når man ser bort fra det, er der en forskel at spore.

- Korrigeret for de forskellige rammebetingelser, så er der alligevel en stor forskel. Vi mener derfor, at man kan lære lidt af de bedste kommuner, siger Ole Steen Olsen til Frederiksborg Amts Avis.

Med undtagelse af de helt små ø-kommuner så viser statistikken et spænd fra lidt over 20 procent til knap 55 procent i job.

Allerød Kommune ligger helt i top med en succesrate på 54,4 procent, mens nabokommunen Furesø ligger lavest i Nordsjælland med 24,8 procent.

Ole Steen Olsen peger på, at det ofte er afgørende om jobcentrene har en god kontakt til virksomhederne i kommunerne.

I Furesø mener jobcenterchef Flemming Sommer, at det er relevant at se på de gode eksempler fra andre kommuner. Et af problemerne er nemlig at fastholde kontanthjælpsmodtagerne i job.

- Vi har et vist tilbagefald. Vi skal derfor blive bedre til at fastholde dem i arbejde, siger Flemming Sommer til avisen.