Arbejdsivrig glemt af jobcenter
Gitte Nielsen gik i glemmebogen hos Jobcenter Svendborg. På 16 måneder er hun ikke kommet et skridt nærmere et job, selv om hun meget gerne vil arbejde.
- Jeg vil så gerne have et arbejde og bidrage til samfundet. Men jobcenteret forhindrer mig i at komme i arbejde, siger Gitte Nielsen, der er fotograferet foran en reklame hos Jobcenter Svendborg.
(Privatfoto) I fire måneder hørte 53-årige Gitte Nielsen intet fra Jobcenter Svendborg. Hun rykkede tre gange, og først knap et halvt år efter sin sygemelding kom hun til møde på jobcenteret.
Men her kunne hverken Gitte Nielsen eller en bisidder fra 3F forstå, hvad kommunens sagsbehandler vrøvlede om:
- Sagsbehandleren kaldte min læge Birgitte. Men min læge hedder ikke Birgitte. Til sidst finder vi ud af, at sagsbehandleren slet ikke sidder med mine papirer i hænderne. Det er en anden persons sag, siger Gitte Nielsen.
Kan ikke søge arbejde
Gitte Nielsen har stort set været på arbejdsmarkedet, siden hun var 18 år gammel. Senest som rengøringsassistent. Men hun har fået slidgigt i knæ, hænder og skulder. Og for godt et år siden fik hun desuden leddegigt og måtte melde sig syg i august 2009.
3F'eren kan ikke længere klare et arbejde på fuld tid. Hun sidder med en jobannonce i hænderne. Der er tale om et job på 25 timer om ugen som aktivitetsmedarbejder på et plejehjem.
- Men kommunen mener ikke, min arbejdsevne er afklaret nok. Jobcenteret er med til at fastholde mig i sygedagpengesystemet, siger Gitte Nielsen.
Chef erkender fejl
Chefen for Jobcenter Svendborg, Birgit Bagge, erkender, at sagsbehandlingen i Gitte Nielsens sag ikke er tilfredsstillende. Og at der er sket fejl, som ikke må ske.
- Sagsbehandleren sad med en lægeerklæring, som ikke hørte til i den konkrete sag. Det har vi beklaget meget. Og det er altså, hvad der sker. Og så er det heller ikke værre. Der var ingen døde og sårede, siger Birgit Bagge.
- Man vil gerne blive ved med at hænge i konflikten, og det er rigtig ærgerligt. Vi skal have en snak med Gitte om, hvorvidt hun er klar til at arbejde. Men fleksjob er ikke en regulær mulighed siger Birgit Bagge, der pointerer, at hun har givet Gitte Nielsen en personlig undskyldning.