Allan Kønigsfeldt

47 år, tømrer hos HUJ a/s, gift, tre børn Højde: 181 cm. Vægt: 78 kg Ikke-ryger, cykler - Jeg er lidt slidt i knæ, højre skulder, albue og håndled. Sundhed interesserer mig, og jeg vil gerne leve sundt.

Allan skubber 30 ton om dagen

Det er 31 år siden, at Allan Kønigsfeldt som 17-årig startede som tømrer. Det kan han godt mærke. Kroppen er slidt af tunge løft, mange vrid og gentagne bevægelser i ubekvemme stillinger.

- Vi arbejder på akkord, og vi slæber på tunge ting; for eksempel når jeg skruer gipsvægge op, siger Allan Kønigsfeldt.

Han fortæller, at mellem 1.000 og 2.000 skruer skal ind i gipsvæggen på sådan en dag. Og med et pres på 15 kilo på hver skrue, kommer Allan faktisk op på at skubbe 30 ton.

Ydermere skal han bukke sig, vride kroppen eller række op, alt efter hvor skuerne skal sidde.

Kroppen skal styrkes

- Når man har et arbejde med så stor en fysisk belastning, som Allan har, så er styrketræning den bedste kur mod skader og nedslidning, siger Lisbeth Gamborg Nielsen, som er coach på PensionDanmarks projekt "Sund på Job".

- Jo stærkere muskulaturen er, jo mere kan kroppen holde til. Og det er vigtigt at huske, at hårdt fysisk arbejde ikke gør én stærk, for belastningen er ensidig og forkert. Derfor er styrketræning det bedste råd, jeg kan give til ansatte, der arbejder med tunge løft.

Allan Kønigsfeldt er enig, og han styrketrænede også engang. Men i de sidste mange år er det ikke blevet til noget.

- Det er vanskeligt at styrketræne efter arbejdet, for der er man fysisk træt, siger Allan Kønigsfeldt.