Stuepiger kræver sikkerhed mod sexchikane
Fingrene væk:
De største hotelkæder har modtaget et brev fra alle verdens stuepiger, som kræver svar på, hvad hotellerne gør for at sikre dem mod sexchikane.
De største hotelkæder har modtaget et brev fra alle verdens stuepiger, som kræver svar på, hvad hotellerne gør for at sikre dem mod sexchikane. Marriott, Hilton og otte andre verdensomspændende hotelkæder er i kølvandet på Strauss-Kahn-sagen blevet afkrævet svar på, hvad de konkret går for at sikre deres ansatte mod sexchikane. Verdens stuepiger er i denne uge gået sammen om at sende et brev, hvor de blandt beder hotelkæderne svare på, om de har en politik mod sexchikane, og om kunderne bliver oplyst om, at sexchikane ikke tolereres.
- Stuepiger, som ofte er kvindelige immigranter, er tit ansat på usikre kontrakter og bliver jævnligt udsat for blufærdighedskrænkelse og andre krænkelser fra mandlige gæster. Af frygt for at miste deres job er de ofte bange for at sige fra, når de bliver udsat for chikane, skriver den internationale lønmodtagerorganisationen IUL i en fælles udtalelse. IUL er den internationale organisation for levnedsmiddelarbejdere, hotelansatte og landarbejdere.
Pæne ord uden handling
Stuepigerne forsøgte også for fire år siden at få svar på, hvad hotelkæderne gør for at forhindre sexchikane. Men dengang fik de ikke et eneste svar. Det fortæller Aage Nykjær Jensen, der er en af Danmarks repræsentanter i IUL.
Han håber, at den aktuelle sag om den tidligere chef for Den Internationale Valutafond, som er anklaget for at have forgrebet sig på en stuepige, har øget hotelledelsernes interesse for sagen.
- Der er ikke en kæde i dag, som ikke har store sociale ansvarlighedsprogrammer, men når man kradser i overfladen, er det mange gange kun pæne ord, siger han.
Hvis og når hotelkæderne besvarer brevet fra verdens stuepiger, vil IUL offentliggøre deres svar på deres hjemmeside.