S: Storaftale skal afgøre dagpengeperioden

Længden på dagpengeperioden skal lægges ud til forhandlinger med arbejdsmarkedets parter frem for at slås med De Radikale, erfarer avis.

S-formand Helle Thorning-Schmidt dropper, at et regeringsgrundlag skal beslutte dagpengeperiodens længde, erfarer avis (Foto: Cathrine Ertmann / POLFOTO)S-formand Helle Thorning-Schmidt dropper, at et regeringsgrundlag skal beslutte dagpengeperiodens længde, erfarer avis (Foto: Cathrine Ertmann / POLFOTO)

Det skal ikke være et nyt regeringsgrundlag, der afgør længden på dagepengeperioden og en række andre tunge emner.

Socialdemokraterne går derimod efter, at disse emner skal forhandles på plads med arbejdsmarkedets parter. Det skriver Politiken.

Avisen erfarer, at partiet går efter trepartsforhandlinger i erkendelse af, at dagpengespørgsmålet skaber for store problemer i forhold til at opnå enighed med De Radikale om grundlaget for en kommende rød regering.

En række unavngivne kilder, der er tæt på forhandlingerne om det nye regeringsgrundlag, fortæller således, at fagbevægelsen har givet grønt lys til, at de trepartsforhandlinger, der egentlig kun skulle omhandle forslaget om de 12 minutters ekstra arbejde, også kommer til at inkludere en reform af arbejdsmarkedet, der skal forbedre Danmarks konkurrenceevne.

Udover dagpengeperiodens fremtid er det emner som aktiveringssystemet, efteruddannelse, arbejdstid og løn, der er i spil.

En fornuftig løsning, mener arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen.

"Det er en klassisk helhedsløsning. Man får fjernet en meget varm kartoffel fra forhandlingsbordet og får overladt det til arbejdsmarkedets parter. Der skal arbejdsgiverne sørge for, at økonomien holder, så det ikke bare bliver et rent tagselvbord for fagbevægelsen," siger han til avisen.

Kilde: Politiken