1.400 færre ledige i september

Arbejdsløsheden faldt med 1.400 efter flere måneders stigninger. - Men det betyder ikke, at udviklingen er vendt, mener 3F's cheføkonom.

- Faldet i ledigheden er glædeligt, men det er for tidligt at sige om det varer ved, mener Anita Vium fra 3F. (Arkiv)- Faldet i ledigheden er glædeligt, men det er for tidligt at sige om det varer ved, mener Anita Vium fra 3F. (Arkiv)

Efter at have været stigende i flere måneder, så faldt ledigheden i september med 1.400 personer til 163.300. Det ændrer dog ikke ledighedsprocenten. Den er fortsat på 6,2, som den har været nu i tre måneder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene kommer ikke bag på 3F's cheføkonom Anita Vium. For et par uger siden viste 3F's egne ledighedstal nemlig, at ledigheden var faldet med 1.100 i samme måned.

- Så det var ventet, at landstallene gjorde det samme. Og det er naturligvis positivt, men det er stadig for tidligt at tale om en ny tendens, siger Anita Vium.

Usikker fremtid

Tallene dækker over, at nettoledigheden er stort set uændret. Det er alene antallet af ledige i aktivering, der er faldet. Dermed kan der være kommet flere nyledige.

- Desuden viste vores egne ledighedstal, at det især var byggeledigheden, der faldt. Det kan skyldes, at der er kommet flere renoveringsopgaver efter sommerens skybrud. Men i givet fald er det jo et midlertidigt opsving, mener Anita Vium.

Hun peger på, at der er endnu flere ubekendte faktorer i fremtiden.

- En ting er, at fremrykkede investeringer fra regeringen til en vis grad kan holde hånden under arbejdsmarkedet. Men der er mange andre ting, der betyder noget for arbejdsløsheden. For eksempel udviklingen i boligmarkedet, forbrugernes vilje til at bruge penge, og udviklingen i den internationale økonomi, nævner Anita Vium.