Landbrugsskole nægter lukning
Undervisningsministeriet vil afvikle afdeling af Dalum Landbrugsskole på Sydfyn. Skolen derimod vil udvikle den.
Undervisningsministeriet vil lukke Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth på Sydfyn, men det afviser skolens ledelse. (Arkivfoto.) Kæmpe underskud betyder, at Dalum Landbrugsskole skal lukke en afdeling. Det anbefaler Undervisningsminsiteriet. Skolen derimod ser lyst på fremtiden. Ledelsen fastholder, at afdelingen er under udvikling, og trodser derfor åbenlyst ministeriets anbefalinger.
Det viser en ny redegørelse fra skolen til ministeriet, som Nyhedsbrevet 3F har fået aktindsigt i.
- Vi har ingen planer om lukning af afdelingen i Korinth. Tværtimod. Vi er inde i en god gænge og trækker elever uden for Fyn til skolen. Jeg er meget uforstående over for bemærkningerne fra Undervisningsministeriet, siger Jens Jacobsen, formand for bestyrelsen på Dalum Landbrugsskole.
Underskud på 15 millioner
Den statsstøttede landbrugsskole på Fyn har haft underskud i de seneste fire år - i alt godt 15 millioner kroner. Og i juni 2009 konkluderede Undervisningsministeriet, at skolens økonomi er "sårbar".
Skolens landbrug har i flere år givet underskud. På den baggrund indgik Dalum Landbrugsskole i begyndelsen af året aftaler med jobagenten Peder Top. Han har i flere år tjent penge på at hente i hundredvis af udlændinge til dansk landbrug fra et kontor på skolens afdeling i Korinth. Nu lejer den omstridte jobagent også forstanderboligen på skolen, forpagter dens stalde og marker. Desuden har han købt skolens køer, foder og maskiner.
Kontrakterne blev underskrevet og derefter sendt til orientering og godkendelse i Undervisningsministeriet. Men ministeriet ville ikke godkende aftalerne.
Ifølge Undervisningsministeriet "synes udnyttelsen af afdelingen til skolens undervisningsformål at være så begrænset, at afdelingen burde afhændes."
Afgørelse i september
Det er endnu uvist, om Dalum Landbrugsskoles protester får afgørende betydning for Undervisningsministeriets afgørelse i sagen:
- Jeg kan ikke på nuværende tidspunkt sige, hvad vi konkluderer. Men vi arbejder på sagen, siger Henrik Køber, kontorchef i Undervisningsministeriet.
Han forventer en afgørelse i sagen i løbet af september.