Simon snydt tre gange for elevplads

Bondefanget: Landmand uden tilladelse til at uddanne elever narrede landbrugselev til ansættelse via stillingsopslag på landbrugsskole. Uheldigt, lyder det fra skolen.

Den 19-årige landbrugselev Simon Rasmussen blev hyret af en landmand, selv om arbejdsgiveren havde fået frataget sin godkendelse til at uddanne elever. (Foto: Heidi Lundsgaard)Den 19-årige landbrugselev Simon Rasmussen blev hyret af en landmand, selv om arbejdsgiveren havde fået frataget sin godkendelse til at uddanne elever. (Foto: Heidi Lundsgaard)

Ikke én. Eller to. Men hele tre gange i løbet af tre måneder blev den 19-årige landbrugselev Simon Rasmussen snydt hos forskellige arbejdsgivere inden for landbruget.

Blandt andet blev han hyret af en nordfynsk svinebonde, som slet ikke er godkendt til at uddanne elever. Eleven forklarer, at han fandt frem til landmanden nær Søndersø på Nordfyn via et stillingsopslag på en væg på landbrugsskolen i Korinth på Sydfyn.

- Han søgte en elev. Det lød fint, og vi skrev kontrakt og sendte den ind. Jeg var dér i fem uger, så ringede skolen og sagde, at jeg skulle finde en anden lærermester, fordi han ikke var godkendt til elever. Min tid hos ham kunne ikke tælle som uddannelse, siger Simon Rasmussen og konstaterer:

- Jeg blev irriteret. Det var mega træls.  

Landmand: Elev spurgte ikke til godkendelse

Kort efter beskeden fra landbrugsskolen valgte Simon Rasmussen straks at stoppe hos landmand Henrik Andersen. Arbejdsgiveren erkender, at han ikke er godkendt til at uddanne elever som Simon Rasmussen, men beklager ikke sin handlemåde. 

- Der var ikke snak om, at der skulle være en godkendelse. Han har ikke spurgt til det, siger Henrik Andersen.

- Du behøver ikke være godkendt for at have elever. Det kommer jo an på, hvad de vil, siger landmanden.

Henrik Andersen oplyser, at han lige nu har flere elever fra udlandet - og at han ikke har flere kommentarer til Fagbladet 3F. 

Skole: Uheldigt

Hos Dalum Landbrugsskoles afdeling i Korinth mener uddannelseschef Benni Hauge Pedersen, at det er en meget uheldig situation for eleven.

Hvorfor tillader landbrugsskolen, at en landmand, der ikke er godkendt til at uddanne elever, kan søge efter elever på skolen?

- Det tilkommer ikke skolen at gå ind i ansættelsesretlige forhold mellem en ansat og en arbejdsgiver. Det er selvfølgeligt uheldigt, at det er ophængt et stillingsopslag, der ikke følger de juridiske retningslinjer for ansættelse af elever i et uddannelsesforløb, skriver Benni Hauge Pedersen i en skriftlig kommentar til Fagbladet 3F.

Læs alle kommentarer fra landbrugsskolen

Læs alle kommentarer fra landbrugsskolen