KL: Logisk at gøre jobcentre kommunale

KL: Kommunaliseringen af jobcentrene er et vigtigt skridt i retning af mindre bureaukrati, hvis det følges op af en regelforenkling.

Det er et logisk og helt rigtigt skridt, der ligger i naturlig forlængelse af kommunalreformen, at samtlige jobcentre nu bliver kommunale.

Det siger formand for Kommunernes Landsforening (KL), Erik Fabrin (V), i anledning af aftalen mellem regeringspartierne, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance om, at alle jobcentre fra august 2009 overgår til ren kommunal ledelse.

"Det er meget tilfredsstillende, at vi nu får et enstrenget beskæftigelsessystem forankret i kommunerne, ikke mindst af hensyn til borgerne," siger Erik Fabrin.

Han byder de statslige medarbejdere fuldt og helt velkommen i kommunerne, hvor de gennem halvandet år har haft deres daglige gang.

Erik Fabrin glæder sig også til et fortsat godt samarbejde med arbejdsmarkedets parter både kommunalt og regionalt.

Han kalder beslutningen om at gøre jobcentrene enstrengede for "et vigtigt skridt i retning af mindre bureaukrati, ikke mindst hvis det også på indholdssiden følges op af en gennemgribende regelforenkling."

Aftalen lægger op til, at kommunerne skal medfinansiere udgifterne til arbejdsløshedsdagpengene til medlemmerne af arbejdsløshedskasserne. Erik Fabrin erklærer sig tilfreds med, at der i aftalen lægges op til en grundig udredning af vilkår og konsekvenser af denne store finansieringsopgave.

KL mener, at det er godt, når der i aftalen er lagt op til, at kommunerne friholdes for udgifterne i den første tid af et ledighedsforløb.

"Det er også godt, at aftalen forudsætter, at der tages særskilt hensyn til små ø-kommuner og situationer, hvor mange arbejdspladser nedlægges," siger Erik Fabrin.

Ændringen vil først og fremmest berøre de 77 fælles jobcentre, idet kommunerne allerede nu på statens vegne varetager den statslige opgave i de 14 pilotjobcentre.